Въпреки популярността на смартфоните и таблетите, лаптопите продължават да бъдат най-предпочитаните преносими устройства. Това се дължи на факта, че те са многофункционални, значително по-мощни и същевременно могат да бъдат използвани навсякъде. Те се използват не само за извършване на служебни задължения, но и за забавление и гейминг. Ежедневното използване обаче би могло да доведе до износване на отделни части на устройствата. Поради тази причина се предлага изобилие от аксесоари за лаптопи, които не само могат да запазят тяхното отлично състояние, но и да подобрят функционалностите и комфорта при ползване.

 

Ето и най-необходимите лаптоп части и аксесоари:

1. Чанта за лаптоп

Едно от предимствата на преносимите компютри е, че те могат да бъдат използвани далеч от дома и работното място и дори по време на път. Освен, че е крайно неудобно, пренасянето им на ръка би могло да доведе до повреди. Поради тази причина закупуването на чанта или раница, с които да бъдат носени, е напълно необходимо. Немислимо е пренасяне на лаптоп без никакви предпазни средства по време на дъжд или при дълъг път. С помощта на чантите, лаптопите са защитени от външната среда и при непредвидени ситуации биха могли да запазят тяхното състояние.

2. Охладител за лаптоп;

Охлаждането е от ключово значение за всеки един компютър. . Въпреки това, един от недостатъците на преносимите компютри е, че те не са оборудвани с достатъчно силно охлаждане. Освен ,че не разполагат с толкова мощни вентилатори като настолните компютри, отворите в панелите им са малки и не позволяват навлизане на достатъчно студен въздух. Тук идва ролята на охладителите за лаптопи. С тяхна помощ значително може да се удължи жизненият цикъл на всяко устройство и да се избегне прегряване и изгаряне на важни компоненти в системата.

3. Външен твърд диск;

Възможността за съхранение на големи количества данни е едно от многото предимства на лаптопите пред смартфоните и таблетите. Въпреки, че са оборудвани с достатъчно памет за съхранение, никога не е излишно закупуване на допълнителен външен твърд диск. Той може да послужи за съхранение на всякакъв тип файлове- снимки, филми, работни проекти и т.н. По този начин се дава възможност за освобождаване на пространство в компютърното устройство, което е необходимо за високата му производителност.

4. Покритие за клавиатура;

Използването на лаптопите по всяко време поражда някои рискове от повреди. В следствие от непредвидени ситуации, върху тях може да попадне голямо количество течност или просто да бъдат ударени с твърди предмет. Освен до драскотини, това може да доведе до значително по-сериозни повреди. Закупуването на покритие за клавиатура е безспорно добра идея – те са незабележими и едновременно гарантира защита на лаптопите.

Разбира се, съществуват още изключително много на брой лаптоп аксесоари, които носят редица удобства. Тук могат да се включат безжична мишка, USB флаш памет, тонколони и т.н. В магазини “PC-Life”, всеки би могъл да открие подходящи аксесоари за своя лаптоп. Каталога включва аксесоари предназначени както за оптимизиране на работния процес, така и за по-високото удоволствие при ползване за лични цели. В онлайн страницата на „PC-Life” е налична подробна информация за всеки един артикул - https://www.pclife.bg/